Dorothy Snot | Κέντρο Προσχολικής Αγωγής

Αρχή Events Πρώτη δημόσια εκδήλωση του Mentorkids
30.10.2014

Πρώτη δημόσια εκδήλωση του Mentorkids

Κατηγορία Events
Μόλις πρόσφατα, το #einai2030(μια εκπαιδευτική κοινότητα που συν-δημιουργήσαμε μαζί με άλλους φίλους πριν ένα χρόνο) και το Women On Top ξεκίνησαν από κοινού την υλοποίηση της δράσης Mentorkids που αποσκοπεί σε συναντήσεις mentoring για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, με μαθητές και μαθήτριες Λυκείου.

Τώρα, η ομάδα του Mentorkids, έχοντας ήδη μπει στη διαδικασία σύστασής της σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, διοργανώνει την πρώτη ανοιχτή της συνάντηση στις 13 Νοεμβρίου 2014, για εθελοντές, μέντορες, εκπαιδευτικούς, γονείς και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για τη δράση μας και για το πώς μπορεί να συμμετάσχει σε αυτήν.

Γιατί Mentorkids;

Γιατί τα παιδιά του λυκείου βρίσκονται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις της ζωής τους - «Τι να σπουδάσω;».

Πιστεύουμε ότι το mentoring από ενήλικες που έχουν ήδη περπατήσει σε διαφορετικά επαγγελματικά μονοπάτια μπορεί να προσφέρει μια ιδιαίτερη και πολύ χρήσιμη εμπειρία. Σκοπός του, να τα βοηθήσει να γνωρίσουν από κοντά και σε βάθος τη φύση, τις προοπτικές, τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες των επαγγελματικών κλάδων που μπορεί ήδη να τα ενδιαφέρουν.

Γι’ αυτό και, βασισμένοι στα κοινά ενδιαφέροντα και την ως τώρα εμπειρία μας, θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες ομάδες μαθητών λυκείου να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένους επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να τους συζητήσουν μαζί τους άμεσα και πρακτικά και να απαντήσουν με εγκυρότητα στα ερωτήματά τους για τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Ο στόχος μας

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στη μαθησιακή και επαγγελματική ανάπτυξη των νέων παιδιών και στην καλλιέργεια των απαραίτητων δεξιοτήτων από μέρους τους, ώστε να μπορούν να ζήσουν αυτόνομα και δημιουργικά.

Για να το πετύχουμε, θέλουμε να αξιοποιήσουμε την υποστήριξη όλων όσοι μοιράζονται ένα αντίστοιχο όραμα και θέλουν να συμμετάσχουν στην προσπάθειά μας. Μαζί, θα προωθήσουμε κάθε είδους δράσεις σχετικές με την έννοια του επαγγελματικού προσανατολισμού και της εκπαιδευτικής ενημέρωσης σε θέματα επιλογής σπουδών, στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό, με αποδέκτες παιδιά και νέους, τις οικογένειες τους και την ευρύτερη εκπαιδευτική και επαγγελματική κοινότητα.

Η πρώτη μας συνάντηση

Αν θέλετε να γίνετε μέντορας, αν είστε δάσκαλος ή καθηγητής, είστε κοντά σε παιδιά ηλικίας 14-18 ετών και θέλετε να τα βοηθήσετε να αποκτήσουν μια καλή αίσθηση της επαγγελματικής πραγματικότητας που θα συναντήσουν τα επόμενα χρόνια– ή αν απλώς θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη δράση μας, ελάτε να γνωριστούμε στην πρώτη ανοιχτή μας συνάντηση, στις 13 Νοεμβρίου, στις 7 μμ, στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 & Γριβαίων).

Θα είμαστε εκεί για να παρουσιάσουμε τα σχέδιά μας για τους επόμενους μήνες, να περιγράψουμε τις ανάγκες μας, να ακούσουμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας και να οργανωθούμε, έτσι ώστε να απογειωθεί το Mentorkids, όσο το δυνατόν πιο σύντομα και πιο δυναμικά.

Αν πάλι ενδιαφέρεστε για όλα αυτά αλλά δεν μπορείτε να είστε κοντά μας στις 13/11, στείλτε μας email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και θα έρθουμε σύντομα σε επαφή.

Ποιοι είμαστε

Το Women On Top είναι ένα δίκτυο mentoring που επικεντρώνεται στις γυναίκες και τους επιτρέπει να βρουν την κατάλληλη μέντορα για να τις υποστηρίξει σε θέματα που αντιμετωπίζουν στη δουλειά. Ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2012 και σήμερα έχει να παρουσιάσει ένα επιτυχημένο μοντέλο αλληλοσυνεργασίας και καθοδήγησης, 80 ζευγάρια μεντόρων/mentorees, πάνω από 140 διαθέσιμες μέντορες καθώς και δυναμικά σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης για άνεργους, εργαζόμενους, στελέχη και ελευθερους επαγγελματίες.

Το #einai2030 δημιουργήθηκε από μια κοινότητα πολιτών που αποφάσισαν να μην παρακολουθούν πλέον παθητικά την καθημερινή απαξίωση της εκπαίδευσης στην χώρα μας. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε στην δημιουργία μιας νέας αντίληψης για την ζωή και για το κοινό μας μέλλον, το δικό μας και των παιδιών. Ψάχνουμε διαρκώς τρόπους να συναθροίσουμε σε κοινότητες ανθρώπους που νοιάζονται για όλα αυτά και να κάνουμε την συζήτηση για την δημιουργική αλλαγή στην εκπαίδευση το Νο. 1 ζήτημα στην χώρα.

Ημερομηνία: Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 09:45 Εκτύπωση E-mail