Dorothy Snot | Κέντρο Προσχολικής Αγωγής

23.05.2018

Ενημέρωση για την χρήση προσωπικών δεδομένων από το σχολείο της Dorothy Snot

Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Info

Το σχολείο της Dorothy Snot (στο εξής «υπεύθυνος επεξεργασίας δεδομένων» ή «DS») σας πληροφορεί ότι συλλέγει, επεξεργάζεται και αποθηκεύει ηλεκτρονικά ή σε έντυπη μορφή τα προσωπικά δεδομένα των παιδιών και των οικογενειών αυτών, και ιδίως τα εξής:

  • πλήρες όνομα μαθητή/μαθήτριας
  • ημερομηνία γέννησης
  • οικογενειακή κατάσταση
  • στοιχεία γονέων και μελών της οικογένειας (οναματεπώνυμο, επάγγελμα, κατοικία)
  • στοιχεία επικοινωνίας γονέων και μελών της οικογένειας
  • πιστοποιητικά γέννησης παιδιών
  • πιστοποιητικά εμβολιασμών παιδιων
  • ιατρικές βεβαιώσεις παιδιών
  • στατιστικά δεδομένα σχετικά με την φοίτηση των παιδιών στο σχολείο
  • αρχείο οικονομικών συναλλαγων των οικογενειών με το σχολειο

σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, δηλαδή σήμερα του νόμου 2472/1997 και από τις 25/5/2018 του κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου ("Κανονισμός γενικής προστασίας δεδομένων"), όπως ισχύει από καιρό σε καιρό (καλούμενη εδώ ως "Νομοθεσία Προσωπικών Δεδομένων") και σύμφωνα με τους ειδικούς όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται παρακάτω:

Η DS συλλέγει τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα, τόσο πριν την έναρξη φοίτησης του παιδιού στο σχολείο όσο και κατα την διάρκεια αυτής.

Η DS συλλέγει, αποθηκεύει και επεξεργάζεται τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα μόνο για λόγους συμμόρφωσης με τις νομικές υποχρεώσεις της, για στατιστικούς λόγους και για να σας ενημερώσει σχετικά με γεγονότα, προγράμματα και θέματα που αφορούν γενικά την DS.

Η νομική βάση της παραπάνω επεξεργασίας είναι, κατά περίπτωση, η συμμόρφωση της DS με τις νομικές της υποχρεώσεις, η εξυπηρέτηση των νόμιμων συμφερόντων της DS και η έγγραφη συγκατάθεσή σας.

Τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα θα είναι προσβάσιμα και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της DS, οι οποίοι θα επεξεργαστούν τα προσωπικά δεδομένα αποκλειστικά για την εκπλήρωση των προαναφερθέντων σκοπών και σε καμία περίπτωση για δικό τους όφελος (επί του παρόντος, τα δεδομένα αυτα τηρούνται και επεξεργάζονται από την Στεφανία Πατσέα και τον Ιωάννη Γιαννούδη, μόνο).

Επιπλέον, ορισμένα από τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα θα είναι προσβάσιμα και θα υποβάλλονται σε επεξεργασία, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, από εξουσιοδοτημένους εξωτερικούς συνεργάτες της DS (εκτελούντες την επεξεργασία) για την εκπλήρωση των προαναφερθέντων σκοπών (π.χ για την διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων ή για την ανάπτυξη εξειδικευμένων εφαρμογών Η/Υ που υποβοηθούν την λειτουργια του σχολειου). Η DS επιλεγει μονο εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι παρέχουν επαρκείς διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, κατά τρόπο ώστε η επεξεργασία των δεδομένων να πληροί τις απαιτήσεις του κανονισμού.

Επίσης, η DS δημοσιεύει στους ιστοτόπους της και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες, βίντεο και πληροφορίες από δράσεις που γίνονται στο σχολειο, μόνο στην περίπτωση που οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών έχουν δωσει την έγγραφη συγκατάθεση τους για αυτό κατα την διαδικασία συμπλήρωσης της αρχικής φόρμας εγγραφής του παιδιού.

Οποιαδήποτε περαιτέρω διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε τρίτο πρόσωπο ή σε χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα γίνει μόνο σε περίπτωση που αυτή προβλέπεται από τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.

Η DS θα διατηρεί και θα επεξεργάζεται τα ανωτέρω προσωπικά δεδομένα για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται για την εξυπηρέτηση των προαναφερθέντων σκοπών επεξεργασίας και για να συμμορφωθεί με τις νομικές της υποχρεώσεις και για να υπερασπιστεί τον εαυτό της έναντι τυχόν νομικών αξιώσεων.

Μετά την παραπάνω χρονική περίοδο, η DS θα προχωρήσει στην οριστική διαγραφή των παραπάνω προσωπικών δεδομένων.

Με την επιφύλαξη των εξαιρέσεων, των όρων και των περιορισμών που προβλέπονται από τη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμά σας για πρόσβαση, διόρθωση, περιορισμό της επεξεργασίας, αντίρρηση, διαγραφή των παραπάνω προσωπικών δεδομένων, καθώς και - μετά την εφαρμογή της Γενικής Προστασίας Δεδομένων Κανονισμός - το δικαίωμα μεταφοράς δεδομένων.

Σε περίπτωση άσκησης ενός από τα προαναφερθέντα δικαιώματα, η DS θα λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός σας, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις και τους όρους της Νομοθεσίας Προσωπικών Δεδομένων και θα σας ενημερώσει γραπτώς σχετικά με την ικανοποίηση του αιτήματός σας, ή για λόγους που εμποδίζουν την άσκηση του δικαιώματος από εσάς ή την ικανοποίηση ενός ή περισσοτέρων από τα προαναφερθέντα δικαιώματα σύμφωνα με τη Νομοθεσία περί Προσωπικών Δεδομένων.

Επιπλέον, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας, χωρίς όμως να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας βάσει συναίνεσης πριν από την απόσυρσή της και η επεξεργασία βάσει άλλης νομικής βάσης.

Σας ενημερώνουμε ότι σε περίπτωση απόσυρσης της συγκατάθεσής σας, ενδέχεται να μην είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε τα παραπάνω προσωπικά δεδομένα και να σας ενημερώσουμε για εκδηλώσεις, προγράμματα και γενικότερα θέματα που αφορούν την DS.

Η DS εφαρμόζει κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, προκειμενου να διασφαλίζει και να μπορεί να αποδεικνύει ότι η επεξεργασία δεδομένων διενεργείται σύμφωνα με τον κανονισμό.

Επιπλέον, έχετε το δικαίωμα να υποβάλλετε καταγγελία στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων, σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι αντίθετη με την ισχύουσα νομοθεσία.

Eάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ή επιθυμείτε να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Dorothy Snot χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Iωάννης Γιαννούδης

Διεύθυνση: Κίου 18, 11364, Αθήνα

Τηλ: 210 6427594

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 16:23 Εκτύπωση E-mail